Környezetvédelem

Mit jelent és miért van rá szükség?

A környezetvédelmi tevékenység az erre vonatkozó jogszabály által előírt környezethasználó tevékenységek során a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. Törvényben (környezetvédelmi törvény) foglaltak betartására, a környezet megóvása érdekében tett intézkedések összessége. A környezetvédelmi tevékenység ellátására környezetvédelmi megbízottat kell foglalkoztatni.

 

93/1996. (VII. 4.) Korm. rendelet a környezetvédelmi megbízott alkalmazásának feltételéhez kötött környezethasználatok meghatározásáról

93/1996. (VII. 4.) Korm. rendelet a környezetvédelmi megbízott alkalmazásának feltételéhez kötött környezethasználatok meghatározásáról

A környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény (a továbbiakban: Kt.) 110. §-a (7) bekezdésének h) pontjában kapott felhatalmazás alapján a Kormány a következőket rendeli el:

 1. § (1) A környezethasználó az e rendelet mellékletében (a továbbiakban: melléklet) felsorolt környezethasználatok [Kt. 4. § i) pont] végzése esetén környezetvédelmi megbízottat (a továbbiakban: megbízott) köteles foglalkoztatni.

(2) A több telephelyet is üzemeltető, illetve a tevékenységén belül több környezethasználatot is végző környezethasználó a feladat ellátását egy megbízottal is biztosíthatja.

Mit tartalmaz a Környezetvédelmi szolgáltatás?  

 • A cég környezetvédelmi helyzetének felmérése, javaslatok az érvényben lévő és a hatályba lépő környezetvédelmi jogszabálynak megfelelő állapot eléréséhez szükséges intézkedésekre
 • Éves, illetve szükség esetén negyedéves környezetvédelmi bevallások, hulladékgazdálkodási, levegőtisztaságvédelmi, vízminőség-védelmi adatszolgáltatások elkészítése a környezetvédelmi hatóságok felé
 • Hulladékgazdálkodási nyilvántartás koordinálása
 • A működés során szükségessé váló környezetvédelmi mérések megszervezése, ütemezése, lebonyolítása
 • Kapcsolattartás a környezetvédelmi hatóságokkal
 • Környezetvédelmi jogszabályok változásának nyomon követése, arról folyamatos tájékoztatás
 • Környezetvédelmi szabályzatok elkészítése
 • Tanácsadás környezetvédelmi és környezetvédelemmel kapcsolatos kérdésekben
1. Szakmai tanácsadás

Tanácsadás keretében kínálunk használható megoldásokat környezetvédelmi kérdésekben olyan cégek, intézmények számára, akik a környezetvédelemmel kapcsolatos teendőiket a gazdasági, technológiai és társadalmi elvárásokkal összhangban, vagy jogszabályi kötelezettségüknél fogva akarják megoldani. A tanácsadás elemeit ügyfeleink igényei szerint alakítjuk.

Mennyibe kerül? 

A szolgáltatás ára egyedi megállapodással kerül meghatározásra.

2. Információszolgáltatás, ügyintézés

A környezetvédelmi szempontokat tartalmazó jogszabályi előírások bonyolult rendszerében segítjük ügyfeleinket releváns információkkal ellátni, hogy megkönnyítsük munkájukat és tehermentesítsük őket a környezetvédelmi ügyintézéssel, bevallásokkal, adtaszolgáltatásokkal kapcsolatos teendőikben.

Mennyibe kerül? 

A szolgáltatás ára egyedi megállapodással kerül meghatározásra.

Kérjen ajánlatot most!

Cégünk rövid határidővel válaszol megkeresésére. Amennyiben telefonálni szeretne, hívja a +36 70 457 9511 Halasi Ervin kollégánkat!

Fontos tudnivalók

Kinek van szüksége ránk?
Törvényi előírások szerint a tűz-, munkavédelmi előírások biztosítása és a munkavállalókkal való ismertetése minden vállalkozás részére kötelező.
Tűzvédelmi szolgáltatás/megbízott cég igénybevétele kötelező ahol
 • több mint 1000 kg/liter mennyiséget meghaladó robbanásveszélyes osztályba tartozó anyagot állítanak elő, dolgoznak fel vagy tárolnak.
 • a létesítmény alapterülete nagyobb, mint 1000 m2, és tűzveszélyes osztályba tartozó anyagot tárolnak.
 • A munkavállalók egyidejű létszáma meghaladja a 100 főt és ipari vagy mezőgazdasági tevékenységet végeznek,
 • Olyan épületrészt, épületet üzemeltetnek vagy bérelnek, amelyben tömegtartózkodásra szolgáló helyiség (több, mint 300 fő) található,
 • vagy amely összesített befogadóképessége meghaladja az 500 főt, vagy
 • amelyben több mint 20 fő menekülésben korlátozott személyek elhelyezése ellátása kezelése, oktatása, gondozása történik.
Tűzvédelmi Szabályzat készítésére kötelezettek
 • Ahol a munkavégzésben részt vevő családtagokkal együtt ötnél több munkavállalót foglalkoztatnak, vagy
 • ahol található olyan helyiség, amelynek a befogadóképessége meghaladja az 50 főt,
 • és a kereskedelmi szálláshelyeknek.

Tűzvédelmi területen a gazdálkodó szervezetek tennivalója nem merül ki a Tűzvédelmi Szabályzat, oktatás és Tűzriadó terv tekintetében, minden felmerülő kérdés esetén állunk szíves rendelkezésükre.

Munkavédelmi szakképesítéssel kell rendelkezni az alábbi tevékenységek tekintetében
 • Kockázatértékelés elkészítése
 • Munkabaleset kivizsgálása
 • Egyéni védőeszköz, védőital, pihenőidő biztosítási rendjének kialakítása
 • Munkaeszközök üzembe helyezési eljárása,

A Munkavédelmi Törvény szerint 10 fő feletti vállalkozás esetén munkavédelmi szakember alkalmazása vagy megbízása kötelező.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Bizmut Kft. elérhetőségei:

06 1 209 2031

Hívjon minket bizalommal!

06 70 457 9511

Halasi Ervin

info @ bizmut.hu

Írjon nekünk bátran!

Használja űrlapunkat: Tegye fel kérdéseit, kérjen visszahívást, vagy ha tudja az elvégzendő feladat paramétereit, kérjen árajánlatot!

Új mező

1 + 6 =

Munkavédelem

Érintésvédelem

Tűzvédelem

Környezetvédelem

Call Now Button